پنل خورشیدی 330 وات پلی کریستال برند AE SOLAR
پنل خورشیدی پلی کریستال چیست؟
پنل خورشیدی پلی کریستال یا چند کریستالی پنلهایی هستند که از چندین کریستال سیلیکون در یک سلول ساخته شده اند. این پنلها، نسبت به صفحات خورشیدی دیگر، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند، چرا که نیاز به شکل دهی خاصی ندارند و سیلیکون استفاده شده برای ساخت آنها، کمترین اتلاف را دارد.
مشخصات فنی سولار پنل پلی کریستال
برای ساخت سلولهای خورشیدی سولار پنلهای پلی کریستال از فرم ذوب شده آنها استفاده میکنند. پنل خورشیدی پلی کریستال سری دیگری از صفحات خورشیدی پر طرفدار است که در انواع مصارف خانگی، کشاورزی، صنعتی و غیره، کاربرد دارد. سولار پنل پلی کریستال علاوه بر داشتن کارایی مناسب، صرفه اقتصادی بالایی هم دارد و برای خریدارانی که با برنامه ریزی خاصی از بودجه خود روبرو هستند، بهترین پیشنهاد بشمار میآید. توجه داشته باشید که این سولار پنل در دو نوع سولار پنل پلی کریستال PERC و سولار پنل پلی کریستال دو وجهی یا دو چهره (دو صورت) طراحی و ساخته میشود.
حداکثر دمای قابل تحمل برای صفحات خورشیدی 85 درجه سانتی گراد و حداقل آن 40- درجه سانتی گراد است. کارایی سولار پنل پلی کریستال، در حد متوسطی قرار دارد و دلیل آن هم نوع طراحی آن است. همچنین قطعات ذوب شده سیلیکون که در ساخت پنل خورشیدی پلی کریستال استفاده میشود، فضای حرکت الکترونها را کوچکتر و کمی سختتر کرده است. مشخصات فنی مختلفی وجود دارد که این پنلها را از صفحات دیگر متمایز میکنند، که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- ضریب دمایی: سولار پنل پلی کریستال ضریب دمایی یا آستانه گرمایی بالایی دارد. این نشان میدهد که این پنلها بیشتر از صفحات خورشیدی دیگر تحت تاثیر دما و گرما قرار میگیرند. یعنی با گرم شدن هوا و بالا رفتن دما، بهره وری و راندمان بیشتری را از دست میدهند. پس به ازای هر درجه افزایش دما، همان مقدار بازدهی را از دست میدهند. به عنوان مثال، فرض کنید یک پنل خورشیدی پلی کریستال دارای ضریب دمایی بین 0.3 درصد تا 0.5 درصد باشد، هر 1 درجه سانتی گرادی که دمای محیط افزایش پیدا کند، این پنل خورشیدی پلی کریستال، 0.3 تا 0.5 درصد از کارایی خود را به طور موقت از دست میدهد.
- بازدهی: زمانی که یک صفحه خورشیدی، درصد بیشتری از نوری که دریافت میکند را تبدیل به جریان برق کند، نشان دهنده این است که این پنل بازدهی بالایی دارد. در مورد سولار پنل پلی کریستال باید گفت که این پنلهای بازدهی متوسط و مناسبی دارند.
- کارایی یا راندمان: میزان کارایی پنل خورشیدی پلی کریستال بر اساس میزان توانایی آن در تبدیل نور خورشید جذب شده به جریان برق، سنجیده میشود. درصد کارایی در پنل خورشیدی پلی کریستال بر اساس کیلووات ساعت خروجی اندازه گیری میشود. برای این که بتوانید در هر ماه خروجی مشخصی از پنلهای خود دریافت کنید، باید تعداد پنل خورشیدی پلی کریستال موجود را افزایش دهید. سولار پنل پلی کریستال معمولا دارای راندمان 10 تا 18 درصدی هستند. در واقع این پنلها از 100 نور خورشیدی که دریافت میکنند، حداکثر تا 18 درصد از آن را میتوانند تبدیل به برق مصرفی کنند. با وجود این که هیچ پنل خورشیدی 100 درصدی وجود ندارد اما در مقایسه با پنلهای خورشیدی دیگر مانند سولار پنلهای مونو کریستال، این میزان کارایی اندازه متوسطی دارد.
- نرخ تخریب: طول عمر یا نرخ تخریب پنل خورشیدی پلی کریستال به طور متوسط بین 0.3 درصد تا 1 درصد در نظر گرفته میشود. این اندازه گیری نشان میدهد که سالانه کل توان خروجی سیستم پلی کریستال از 0.3 تا 1 درصد کاهش پیدا میکند. بنابراین اگر قصد دارید که به مدت کوتاهی از این پنلهای خورشیدی استفاده کنید و مصرفی 5 تا 15 ساله دارید، پیشنهاد ما به شما سولار پنل پلی کریستال است.
- رنگ سلولهای خورشیدی: سولار پنل پلی کریستال از کنار هم قرار گرفتن سیلیکونهای ذوب شده و متراکم ساخته شده است، به همین دلیل سلولهای خورشیدی پنل خورشیدی پلی کریستال، آبی رنگ هستند.
قطعات سولار پنل پلی کریستال
پنل خورشیدی پلی کریستال از تعداد زیادی سلول فتوولتائیک ساخته شدهاند. به طور کلی در تمام جهان، دو نوع پنل خورشیدی وجود دارد که به عنوان سولار پنلهای فتوولتائیک و حرارتی شناخته میشوند. پنل خورشیدی پلی کریستال که به اسم فتوولتائیک شناخته میشوند، پنلهایی هستند که نور جذب شده را به جریان برق تبدیل میکنند. پنلهای حرارتی هم که از عنوانشان مشخص است، نور دریافتی را به حرارت و گرمای مورد نیاز برای مصارف مختلف تبدیل میکنند.
هر سلول از پنل خورشیدی پلی کریستال، دارای کریستالهای سیلیکون است و این طراحی باعث میشود که یک پنل خورشیدی پلی کریستال، مثل یک دستگاه نیمه هادی عمل کند. همان طور که میدانید ویژگی اصلی دستگاههای نیمه هادی، نیمه رسانا بودن آنها است. یعنی این سیستمها معمولا بیشتر از یک جسم عایق و نارسانا مثل شیشه و کمتر از یک جسم رسانا مثل مس، جریان برق را منتقل میکنند.
در طراحی پنل خورشیدی پلی کریستال، مواد نوع P دارای کمبود الکترون هستند و مواد نوع N دارای الکترونهای زیادی هستند. در این پنل دو الکترود به سلولهای PV متصل میشوند. الکترودی که در قسمت بالایی پنل قرار میگیرد، سیم پیچی کوچکی دارد در حالی که الکترود پایینی مثل یک هادی فویل مانند دیده میشود.
ساختمان سولار پنل پلی کریستال مثل هر پنل خورشیدی دیگری، از اجزا و قطعات ساده ای ساخته شده است که هیچ پیچیدگی خاصی ندارد. قطعاتی که در ساخت یک پنل خورشیدی پلی کریستال به کار برده میشوند، به شرح زیر هستند:
- سلیکون نوع N
- سیلیکون نوع P
- لایه اتصال کننده
- الکترود
پنل خورشیدی پلی کریستال چگونه کار میکند؟
هر سلول PV به کار رفته در پنل خورشیدی پلی کریستال، حاوی مقداری سیلیکون ذوب شده است که تاثیر زیادی در تبدیل نور به جریان برق دارند. حتما دقت کردهاید که پنلهایی که در محیطهای مختلف شهری و روستایی نصب میکنند، رنگهای متفاوتی دارند. معمولا پنلهای خورشیدی در دو رنگ سیاه و آبی دیده میشوند.
علت این تفاوت رنگ در شیشههای عایق سولار پنلها نیست، بلکه این موضوع به ساختار سلولها بر میگردد. در واقع کریستالهای استفاده شده در پنل پلی کریستال، ساختار خاصی دارند که سایه آبی رنگی در پنل خورشیدی ایجاد میکنند. به خاطر همین هم هست که با تابش نور خورشید، به رنگ آبی مشاهده میشوند.
تاثیر این ساختار در جذب نور خورشید توسط این پنل هم دیده میشود، چرا که سلولهایی که ناخالصی بیشتری نسبت به صفحات خورشیدی دیگر دارند، استعدادشان در جذب نور و تبدیل آن به انرژی هم کمی کم تر از دیگر پنلها است.
زمانی که نور خورشید روی اتصالات PN که در مطالب قبل معرفی شدند میافتد، به الکترونهای موجود در سلولهای قدرت میدهد که بتواند به عنوان جریان الکتریکی از این پنلها عبور کنند. هر دو الکترود نوع N و نوع P همزمان با هم کار میکنند. این عناصر در کنار هم قرار میگیرند تا بتوانند توان برق مورد نیاز شما را تا حد امکان تامین کنند.
ویژگی پنل خورشیدی چند کریستال
پنل خورشیدی پلی کریستال بعد از پنلهایی مانند مونو کریستال طراحی و در بازار عرضه شدند. این پنلهای مراحل ساخت سادهتری نسبت به انواع دیگر دارند. بعد از آماده شدن و ذوب مواد لازم برای ساخت سلولها، این مواد را داخل قالبهای مستطیلی که معمولا به اسم قالبهای ویفر شناخته میشوند، میریزند.
بعد از این مرحله دیگر احتیاجی به فرم دهی یا تغییر شکل سلولها وجود ندارد و این سلولها در همان قالب شروع به خنک شدن میکنند. برخی موارد هستند که در کارایی و ساخت یک پنل خورشیدی پلی کریستال، تاثیر زیادی دارند و جزء ویژگیهای این پنلها بشمار میروند. با توجه به این که شناخت این ویژگیها به شما در داشتن خریدی بهتر کمک میکند، لذا کارشناسان فامکو در نظر دارند شما را با جزئیات بیشتری از آنها آشنا کنند:
- سازگاری با محیط زیست: مهمترین ویژگی که در مورد سولار پنل پلی کریستال وجود دارد، میزان بالای سازگاری آنها با محیط زیست است. قبل از این که صنعتگران به فناوری ساخت پنل خورشیدی پلی کریستال دست پیدا کنند، هزینه زیادی برای ساخت صفحات خورشیدی صرف میشد و مواد استفاده شده در آنها هم دور ریزهای بیشتری داشتند. اما با ورود پنلهای خورشیدی به عرصه انرژیهای پاک علاوه بر این هزینهها، زبالههای تولیدی برای ساخت این سولار پنلها نیز کاهش پیدا کرد.
- تناسب با مصارف مختلف: سولار پنلهای پلی کریستال هم مانند بسیاری از پنلهای خورشیدی دیگر، فقط مختص کاربری یا محیط خاصی نیستند و در بسیاری از موارد و مناطق می توان از آنها استفاده کرد، بنابراین محدودیت خاصی برای استفاده از آنها وجود ندارد. تنها مسئلهای که باید به آن توجه داشته باشید، ضریب دمایی این پنلها است. همان طور که قبلا هم گفته شد، پنل خورشیدی پلی کریستال مقاومت کمی در برابر افزایش دما دارد. در واقع حداکثر دمای قابل تحمل برای یک پنل خورشیدی پلی کریستال، حداکثر 85 درجه سانتی گراد است. شاید با خود بگویید که چطور چنین دمایی برای محیط میتواند وجود داشته باشد؟ اما توجه داشته باشید که منظور از حداکثر دما، همان دمایی است که در طول شبانه روز توسط پنل جذب و تحمل میشود. پس اگر در محیطی زندگی میکنید که حرارت هوا و دمای بالای زیادی را تجربه میکنید، پنل خورشیدی دیگری مانند مونو کریستال را برای جذب انرژی انتخاب نمایید.
- مقاومت بدنه مناسب: برای پوشش دهی پنل خورشیدی پلی کریستال از شیشههای مقاوم و نشکنی مانند سکوریت استفاده میشود. از طرفی هم نشستن برف یا گرد و غبار بر روی این پنلها، به سرعت باعث خراب شدن آنها نمیشود و پنل خورشیدی پلی کریستال، در این مورد مقاومت خوب و مناسبی از خود نشان میدهد.
مزایای سولار پنل پلی کریستال
تا به حال برای شما پیش آمده است که قصد خرید محصول خاصی را داشته باشید ولی به دلیل بالا بودن قیمت آن، سراغ خرید محصول دیگری بروید؟ همیشه یک سری از محدودیتها باعث میشوند که ما گزینههای دیگری را برای خرید انتخاب کنیم، اما در چنین شرایطی معمولا سعی میکنیم دستگاهی را انتخاب کنیم که بیشترین شباهت را به آن محصول مورد نظر داشته باشد.
پنل خورشیدی پلی کریستال هم تقریبا چنین شرایطی را برای خریداران صفحات خورشیدی فراهم کرده است. این پنلها از لحاظ ویژگیها و کاراییهای مختلف، بیشترین شباهت را به سلولهای مونو کریستال دارند و در خیلی از موارد میتوانند جایگزین مناسبی برای آنها باشند.
با در کنار هم قرار دادن ویژگیهای مختلف از پنل خورشیدی پلی کریستال، میتوان نتیجه گرفت که این پنلها در بسیاری از مواقع مقرون به صرفهتر و بهینهتر از صفحات خورشیدی دیگر هستند. چرا که این صفحات، با وجود داشتن ویژگیهای مختلف هزینه خرید کمتری هم دارند. اما این پایین بودن قیمت نباید ذهن شما را به سمت ضعیف یا بی کیفیت بودن سولار پنل پلی کریستال ببرد، زیرا پنل خورشیدی پلی کریستال، جزو بهترین پنلهای خورشیدی بشمار میرود.
در هنگام خرید سولار پنل پلی کریستال، کارشناسان فامکو مزیتهای مختلفی از این صفحات خورشیدی را به خریداران معرفی میکنند تا اگر محدودیتی از لحاظ هزینه یا موارد دیگر برای آنها وجود داشت، بتوانند از این صفحات به عنوان پنل جایگزین استفاده کنند. این مزایا شامل موارد زیر میشوند:
- کارایی مناسب
- راندمان خوب
- قیمت مناسب
- نصب و راه اندازی آسان
- سازگاری بالا
- توان قابل قبول
- ظاهر مناسب
- بازدهی بالا
کاربرد پنل خورشیدی پلی کریستال
پنلهای فتوولتائیک معمولا در مصارف مسکونی و تجاری بیشتر از سایر شاخههای دیگر استفاده میشوند. هر پنل خورشیدی معمولا از سلولهای 32 تا 96 تایی تشکیل شده است و از طریق سیم کشیهایی که بین این سلولها انجام شده است، بین 230 تا 275 وات برق تولید میشود.
سلولهایی که در ساخت سولار پنل پلی کریستال استفاده شده اند، توانایی زیادی برای تولید برق در مناطق پر نور، دارند و در مقایسه با پنلهای دیگر، از چگالی توان مناسبی هم برخوردار هستند. معمولا استفاده از پنل خورشیدی پلی کریستال در مزارع و پشت بام رواج بیشتری دارد و انرژی تامین شده از آنها نیز صرف کاربریهای مختلفی میشود. کاربردهای معمول پنل خورشیدی پلی کریستال عبارتند از:
- تامین برق مزارع کشاورزی
- قابل استفاده در مصارف خانگی
- استفاده در محیطهای صنعتی مختلف
- مناسب برای آبگرمکنهای خورشیدی
- مناسب برای راه اندازی امکانات شهری مختلف مانند چراغ راهنمایی، پله برقی و غیره.
معرفی شرکت AE SOLAR
از زمان تأسیس این شرکت در سال ۲۰۰۳، AE Solar همواره در حال پیشرفت و تلاش به منظور بهبود کیفیت و بهترین بودن در بازار فتوولتاییک بوده است. این کمپانی آلمانی به عنوان سازنده و تولیدکننده پنلهای خورشیدی و تجهیزات آن، همواره بهترین محصولات و راه حلها را به مشتریان و همکارانش در سرتاسر دنیا از پنل خورشیدی تا یک نیروگاه کامل تجاری، زمینی و Roof-Top را ارائه میدهد.
ویژگی پنلهای AE SOLAR
- در فناوری هوشمند پنلهای AE، هر سلول با یک دیود (ByPass Diode) منحصر به فرد محافظت میشود. زمانی که جریان یک سلول با جریان کل شبکه تطابق نداشته باشد، به این معنا که سلول، ولتاژ عکس با اندازه بیش از ۰/۶ ولت داشته باشد، دیود به صورت خودکار فعال میشود. بنابراین بقیه سلولها تحت تأثیر قطعی جریان قرار نمیگیرند. در نتیجه سلول حرارت دیده انرژی کمتری مصرف میکند و در نتیجه گرمای کمتری تولید میشود.
- دمای Hotspot کمتر از ۸۵ درجه سانتیگراد. آزمایش IEC61215 نشان میدهد که Hotspotها از دمای ۸۵ درجه سانتی گراد که حداکثر دمای عملکرد سلول میباشد، تجاوز نمیکند.
- دمای پنلهای Hot-Spot Free، افت کیفیت ناشی از حرارت صفحات پشت پنل را کاهش داده و در نتیجه طول عمر را افزایش میدهد.
- این فناوری جدید از شکست و افتهای ناگهانی در خروجی پنل جلوگیری میکند. در نتیجه ضریب عملکرد (Performance Ratio) را میتواند تا ۳۰٪ افزایش داده و بازگشت سرمایه را برای هر نوعی از نیروگاه خورشیدی تسریع کند.
- زمانی که چندین سلول تحت تأثیر سایه قرار میگیرند، یک پنل AE Hot-Spot Free بسته به نوع سایهاندازی میتواند تا ۸۰٪ توان تولیدی بیشتری نسبت به یک ماژول عادی داشته باشد.
- صرفهجویی در فضای نیروگاه با بهرهگیری ازپنلهای هوشمند.
- کاهش پدیده افت کیفیت در طول زمان و احتمال خطرات ناشی از افزایش دما مانند آتشسوزی که به علت پدیده Hot-Spot اتفاق میافتد.
- دارای وارانتی عملکرد خطی ۳۰ ساله تا ۸۰٪ از توان اولیه.
- دارای انواع Certification و استانداردهای معتبر اروپایی و بینالمللی.
نقد و بررسیها
پاککردن فیلترهاهنوز بررسیای ثبت نشده است.